W tym roku kolejny raz we Wrocławiu zawita Robert Makłowicz oraz Piotr Bikont z okazji kolejnej edycji Europy na widelcu. Jak zapowiadają, w tym roku także pojawią się szparagi i truskawki, jednak nie będą to główne atrakcje kulinarne. Główną kulinarną gwiazdą programu ma być karp, a towarzyszyć mu będą dolnośląski kawior i dolnośląskie rzodkiewki.
5-6 czerwca na Wrocławskim Rynku zapraszamy wrocławian oraz przyjezdnych gości na kolejny festiwal dobrego jedzenia. Karp będzie pochodził oczywiście ze Stawów Milickich, ale jak zapowiadają organizatorzy także z innych miejsc Dolnego Śląska. Jak mówi Robert Makłowicz na Dolnym Śląsku hoduje się także sandacze oraz jesiotra z którego pozyskujemy najlepszy kawior w Polsce.
Jedną z głównych atrakcji tej imprezy będzie konkurs na najlepszą potrawę przyrządzoną właśnie z karpia.